Restaureren

Naast het vervaardigen van nieuw smeedwerk behoort ook het restaureren van oudere en historische smeedwerken tot onze werkzaamheden. 

Restaureren vergt kennis en kunde! Restauraties voeren we -voor zover mogelijk- uit op originele wijze. Dat dit restaureren op de juiste wijze gebeurt, is van het grootste belang. Ook daarom hechten we zoveel waarde aan de waarborgen van het NGK.

In de afgelopen tijd is er gewerkt aan de restauratie van een aantal waterpompen. We zijn ontzettend blij dat er inmiddels ook diverse pompen zijn die van binnen geheel vernieuwd zijn én weer water opbrengen!

Daarnaast waren we onder meer bezig met de restauratie van een aantal hekwerken (deels beschadigd door het verloop van de tijd, maar soms ook beschadigd door bijvoorbeeld een auto-ongeval) en natuurlijk het hang- en sluitwerk van oude gebouwen.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.