Restauratie waterpompen

Eigenlijk al ons werk is bijzonder maatwerk, maar de restauratie van een aantal waterpompen in Rozendaal (Gelderland) is wel een speciaal project geweest. Behalve het vernieuwen van het smeedwerk (de slinger aan de buitenkant van het pomphuis en de emmerhouder), hebben we ook zorg gedragen voor de vernieuwing van het koperen binnenwerk van de pomp, de koperen spuwer én de houten zuiger aan de binnenzijde!

De eerste (en functionerende) waterpomp is te vinden in het bos in Rozendaal (nabij Kasteel Rosendael), een andere pomp staat op het dorpsplein nabij het gemeentehuis van Rozendaal.

Niet alleen voor overheden en stichtingen, maar ook voor verschillende particulieren hebben we inmiddels oude pompen in ere mogen herstellen!

Het restaureren van waterpompen is een specifiek werk, waarbij we ook gebruik maken van de talenten van andere ambachtslieden. Zo kunnen we behalve het vernieuwen van het ijzer- en koperwerk ook het houtwerk en het vernieuwen van het zuigerleer aanbieden.

Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren zeven pompen gerestaureerd.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.