Hang- en sluitwerk gesmeed

In de smederij maken we hang- en sluitwerk op de ambachtelijke wijze. Onder hang- en sluitwerk verstaan we de gehengen met bijbehorende duimen (‘appeltjes’ en ‘peertjes’).

Bijzonder is dat het hang- en sluitwerk veelal per huis of boerderij verschillend is, afhankelijk van de streek én van de smid die het eerdere hang- en sluitwerk maakte. We kunnen het hang- en sluitwerk naar uw ontwerp maken, maar uiteraard ook aanpassen aan het hang- en sluitwerk zoals dat zich al op uw gebouw bevindt.

Ook de bijbehorende deurklinken en deurgrendels kunnen conform uw wensen worden gemaakt, voorbeelden hiervan zijn te vinden om de projectpagina 'klinkstellen'.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.