Dieren uit Cortenstaal

In het najaar van 2015 leverden we deze opdracht op. Op verzoek van een dierenartsenpraktijk heeft een kunstenares een prachtige maquette gemaakt van een zestal dieren. Smederij Hissink heeft deze dieren -op ware grootte- gemaakt uit Cortenstaal. Zo ontstonden dit paard, deze koe, het schaap, de geit, het varken en de kip.

Cortenstaal is een legering van diverse metalen. Hierdoor zal de buitenkant van het materiaal onder de invloed van het weer wel aanroesten, maar zullen de kunstwerken niet doorroesten. Door de kleur van het roest zullen de dieren straks opgaan in hun omgeving.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.