Gereedschappen

We beschikken in de smederij over een dubbel ingemetseld smidsvuur. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig gereedschap van oudere smeden over kunnen nemen en daarnaast natuurlijk zelf veel nieuwe gereedschappen vervaardigd! Zo konden we onze smederij opbouwen en uitbreiden met de juiste gereedschappen en machines. In de smederij hebben we ook een grote luchthamer staan, zodat we ook grotere werkstukken op ambachtelijke wijze kunnen smeden.

In onze constructiewerkplaats kunnen we gebruik maken van moderne lasapparatuur (voor staal en RVS) en buig- en walsgereedschap. Recent hebben we geïnvesteerd in een plasmasnijder, hierdoor zijn onze mogelijkheden nog groter geworden.

De verspaning is uitgerust met onder meer een draaibank, boormachine, slijpbank  en freesbank. Vanzelfsprekend hebben we ook een automatische zaag.

Omdat we ook beschikken over een CAD-tekenprogramma kunnen we ook lasergesneden plaat- en buismateriaal aanbieden. De mogelijkheden met deze moderne technieken zijn echt eindeloos.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.