De smid

Steffan Hissink is de smid die in de smederij in Angerlo steeds weer prachtig werk aflevert. Steffan is in eerste instantie opgeleid tot onderhouds- en storingsmonteur en heeft jarenlang in die hoedanigheid gewerkt voor verschillende (internationale) bedrijven.

In het voorjaar van 2007 is Steffan begonnen met zijn opleiding tot smid. Bij het NGK (Nederlandse Gilde van Kunst-, Sier- en Restauratiesmeden) heeft Steffan inmiddels verschillende certificaten behaald. (Basisvaardigheden smeden - Gevorderd smeden - Hang- & sluitwerk, niveau 1 en 2 - Tekenen.)

Inmiddels is Steffan ook geslaagd voor de Gildeproef.


Steffan is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk en praktisch smeedwerk, maar kan ook de meest uiteenlopende andere metaalbewerkingen voor u uitvoeren.

Ambachtelijk Smeedwerk

Sinds mensenheugenis zijn er verschillende smederijen gevestigd geweest in Angerlo (een prachtig dorp in de gemeente Zevenaar, vlakbij Doesburg en Arnhem). Toch is er in Angerlo nu slechts één smederij nog in bedrijf en dat is Smederij Hissink! Ons bedrijf is gespecialiseerd in het maken van ambachtelijk smeedwerk, maar ook in staat tot vele andere vormen van metaalbewerking. Eén van de bijzondere dingen van werken met metaal is de duurzaamheid van het materiaal. Smederij Hissink is gespecialiseerd in het leveren van prachtige maatwerk producten.